O‘QUVCHILARNING KREATIV FIKRLASH QOBILYATINI RIVOJLANTIRISH - Bekmatova Umida Toshqulovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola biologiya fanini o‘qitishda o‘quvchilarning kretiv fikrlashini rivojlantirish haqida ma’lumotlar berilgan. Biologiya fanida kreativlikni rivojlantirish uchun bir nechta aniq va tushunarli misollar keltirilgan. Maqolada ta’lim oluvchilarni qanday qilib kreativ fikrlashga o‘rgatish mumkin? Innovatsiya yaratish uchun tafakkurda qanday o‘zgarishlar kechishi lozim? Degan savollar ustida fikr yuritigan.