QAYTA TIKLANUVCHI ELEKTR MANBALARINI ELEKTR TARMOQLARIGA INTEGRATSIYA QILISH UCHUN YANGI INVERTOR TEXNOLOGIYALARI VA BOSHQARISH USULLARINI LOYIHALASH VA BAHOLASH - Majidov Salim Sodiqovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada qayta tiklanuvchi elektr manbalarini elektr tarmoqlariga integratsiya qilishda qo‘llanilayotgan zamonaviy invertor texnologiyalari va ularni boshqarish usullarini loyihalash hamda baholash masalalari yoritiladi. Energetika tizimlarida quyosh va shamol manbalarining ulushi ortib borayotgan sharoitda tarmoq barqarorligini ta’minlash, energiya sifatini oshirish va samarali boshqaruvni tashkil etishning muhim jihatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, invertorlarning ishlash prinsipi, texnik imkoniyatlari, raqamli boshqaruv algoritmlari va ularning amaliy samaradorligi ko‘rib chiqiladi.