TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA RANG PSIXOLOGIYASIDAN TERAPEVTIK VOSITA SIFATIDA FOYDALANISH - Xurramova Charosxon Alimardon qizi; Raxmatova Ikbolxon Inomjonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada tasviriy san’at darslarida rang psixologiyasidan foydalanishning terapevtik ahamiyati yoritilgan. ranglarning inson ruhiy holatiga ta’siri, ularning emotsional barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni hamda ta’lim jarayonida ranglar orqali o‘quvchilarning psixologik holatini yaxshilash masalalari tahlil qilingan. shuningdek, rang terapiyasining tasviriy san’at mashg‘ulotlarida qo‘llanilish usullari va ularning pedagogik samaradorligi ko‘rib chiqilgan.