ZAMONAVIY MEDIA DISKURSIDA ZAPUSK TILINING LINGVOPRAGMATIK XUSUSIYATLARI - Nizomova Shahlo Sadriddin Qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy media marketing sohasida yuz berayotgan tub o‘zgarishlar, axborot almashinuvi va reklama texnologiyalarining yuksalishi, media bozorida raqobat ortib borishi bilan bevosita bog‘liqdir. Raqamli transformatsiya asrida har bir mahsulot, xizmat yoki g‘oyani zamonaviy auditoriyaga yetkazishda tezkor, qisqa va samimiy kommunikatsiya uslubiga ehtiyoj kuchayib bormoqda. Ayniqsa, reklama va marketing olamida samarador kommunikatsiya, ijtimoiy tarmoqlarda har bir xabar, banner, videorolik va boshqalar orqali auditoriya e’tiborini olib qola olish, uni mahsulot yoki xizmatga yo‘naltira olish zamonaviy marketingning muhim yo‘nalishlaridan biriga aylangan. Shu o‘rinda zapusk tili — bugungi media marketing tilining asosiy jihatlaridan biriga aylangan bo‘lib, uning lingvopragmatik xususiyatlarini chuqur o‘rganish, tahlil qilish va amaliyotga tadbiq qilish zamonaviy marketing mutaxassislari oldida dolzarb vazifa hisoblanadi.