YOSHLAR VA HUQUQIY MUAMMOLAR: ZAMONAVIY MUAMMOLAR VA HUQUQIY YECHIMLAR - Jalilova Sabrina Hamza qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqola yoshlar bilan bog‘liq huquqiy muammolarni zamonaviy jamiyat rivoji kontekstida tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda yoshlarning huquqiy ongi va huquqiy madaniyati jamiyatda qonun ustuvorligini ta’minlashdagi asosiy omillardan biri ekanligi ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, yoshlarga oid qonunchilik normalarining amaliy ijrosi, huquqbuzarliklarning kelib chiqish sabablari hamda ularni bartaraf etishga qaratilgan zamonaviy huquqiy mexanizmlar tahlil qilinadi.