VOLEYBOL MASHG‘ULOTLARIDA YANGI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH - Niyazov Saxipjon Sabirjanovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada voleybol mashg‘ulotlarida yangi pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlar, interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari hamda shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim tamoyillarining ahamiyati tahlil qilingan. Voleybol mashg‘ulotlarida modul texnologiyasi, klaster usuli, muammoli ta’lim, axborot texnologiyalaridan foydalanish samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, yangi pedagogik texnologiyalar sportchilarning jismoniy, texnik va taktik tayyorgarligini oshirish bilan birga, ularning mustaqil fikrlash, tezkor qaror qabul qilish va jamoaviy hamkorlik ko‘nikmalarini rivojlantiradi.