KLINIK LABORATOR DIAGNOSTIKASIDA MIQDORIY TAHLIL USULLARI - Nurmatova M.A.; Aliyeva Sevara (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Klinik-diagnostik laboratoriyalarda biokimyoviy tahlillarni o‘tkazishda biologik suyuqliklardagi komponentlarni miqdoriy aniqlash usullari qo‘llaniladi. Ushbu usullar tibbiyot fanlari va texnologiyalarining zamonaviy yutuqlariga asoslanib, tadqiqotlarning yuqori sifatini, laboratoriya ishlarining mexanizatsiyasi va avtomatlashtirilishini ta’minlaydi.