O’ZBEK XALQ DOSTONLARINING TURLARI VA O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Toshtemirova Ma’rifatoy G’ayratbek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda dostonlarning o’ziga xos xususiyatlari hamda o’zbek folklorida dostonlarni o’rni haqida ma’lumot beriladi. Dostonlarni og’zaki ijod mahsuli ekanligi, epik janr sifatidagi belgilari, she’riy va nasriy qismlarining uyg’unligi tahlil qilinadi. Tezisda dostonlar xalqning tarixiy xotirasi va milliy qadiriyatlarini aks etirishi ko’rib chiqiladi.