БУРУН ВА БУРУН ЁНДОШ БЎШЛИҚЛАРИ ОПЕРАЦИЯДАН КЕЙИНГИ ДАВРДА ФИТОТЕРАПИЯ ҚЎЛЛАШ ТАЖРИБАСИ - Лутфуллаев Ғ.У.; Қобилова Ш.Ш.; Кутфиддинова М.Р.; Ғафуров М.М.; Турсунқулов Т.Т. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Резюме. Клиник кузатувлар ва обектив тадқиқот усуллари асосида бурун ва бурун ёндош бўшлиқларида жарроҳлик амалиётини ўтказган 55 нафар беморда операциядан кейинги даврда Синупрет ўсимлик дори-воситасини қўллаш мақсадга мувофиқлиги таҳлил қилинди. Синупрет билан даволанган беморларда назорат гуруҳига қараганда бурун бўшлиғи шиллиқ қаватидаги реактив ўзгаришларнинг қисқароқ муддатда бартараф этилиши ва оғриқ синдромини қисқариши аниқланди.