ЭКССУДАТИВ ЎРТА ОТИТ БИЛАН КАСАЛЛАНГАН БЕМОРЛАРДА ФИТОТЕРАПИЯНИНГ САМАРАДОРЛИГИ - Лутфуллаев Ғ.У.; Қобилова Ш.Ш.; Хамдамов Б.М.; Даминов Б.А.; Худойбердиев Ғ.Э. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Экссудатив ўрта отит (ЭЎО) долзарб муаммо бўлиб қолмоқда. Тадқиқотимизнинг мақсади экссудатив ўрта отитни комплекс даволашда фитотерапия ва плацебонинг самарадорлигини таққослашдан иборат. Самарқанд давлат тиббиёт университетида ўтказилган тадқиқотда 18 ёшдан 60 ёшгача бўлган 84 нафар бемор иштирок этди. Даволашнинг асосий натижаси аудиологик кўрсаткичларни яхшилашга қаратилди. Тадқиқотлар фитотерапия гуруҳида даволашнинг юқори самарадорлигини кўрсатди.