AYOLLAR KURASHIDA YUQORI MALAKALI SPORTCHILARNING TEXNIK HARAKATLARNI BAJARISHDA PORTLOVCHI KUCH SIFATLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Sobirova Laylo Arslonbek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annototsiya. Ayollar kurashi sport turida yuqori malakali sportchilarning texnik harakatlarni samarali bajarishda portlovchi kuch sifatlarini takomillashtirish masalalarini ilmiy-uslubiy asosda tadqiq etishga bag‘ishlangan. Zamonaviy sport kurashida musobaqa faoliyatining yuqori sur’atda o‘sib borishi, texnik-taktik harakatlarning murakkablashuvi hamda raqobatning kuchayishi sportchilardan qisqa vaqt ichida maksimal kuch va tezlikni namoyon eta olishni talab etadi. Shu nuqtayi nazardan, portlovchi kuch sifati ayollar kurashida hal qiluvchi jismoniy sifatlar qatoriga kiradi.