IQLIMNI GLOBAL O‘ZGARISHI SHAROITIDA SOYA O‘SIMLIGINI BUXORO VILOYATIDA EKISH VA PARVARISHLASH - Jumayev Farhod Hojiqurbonovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Quyidagi maqolada qishloq va xalq xo‘jaligi uchun muhim va katta ahamiyatga ega bo‘lgan soya o‘simligini, noqulay iqlim va har xil darajada sho‘rlangan Buxoro viloyati tuproq sharoitida ekish, parvarishlash, morfobiologik belgilarini fazalar kesimida namoyon bo‘lishi va hosilini yig‘ishtirib olish texnologiyasi o‘rganilgan.