DNK QISMLARINI AJRATISH USULLARI- GEN MUHANDISLIGINING ASOSLARI - Qalandarova Fazilat; Nurmatova M.A. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Gen muhandisligi texnologiyalarining qo‘llanilishining katta qismi ma’lum bir DNK fragmentining ko‘p nusxalarini olish imkoniyatiga bog‘liq. PZR (polimeraza zanjir reaksiyasi) usuli biotexnologiyada inqilob yasagan asosiy texnologiya bo‘lib, kichik DNK namunasidan minglab nusxalar olish va keyinchalik uni tahlil qilish imkonini berdi [1,2,3].