O‘ZBEKISTONDA ICHKI TURIZMNI RIVOJLANTIRISH: HOLATI, MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI - Yo‘ldoshev Abdumalik Ilhomovich; Egamberdiyev Ro‘zimuhammad Muhammad Qodir o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekistonda ichki turizmni rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Ichki turizmning milliy iqtisodiyotdagi o‘rni, hududiy rivojlanishga ta’siri, aholi bandligi va ijtimoiy farovonlikni oshirishdagi ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, ichki turizmni rivojlantirishga to‘sqinlik qilayotgan muammolar, infratuzilma holati, xizmatlar sifati, marketing va raqamli texnologiyalar masalalari o‘rganilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.