O’ZBEKISTONDA TURIZM VA MARKETING RIVOJLANISHI - Agzamov Sardor Athamovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. O‘zbekistonda turizm so‘nggi yillarda iqtisodiyotning tez o‘sayotgan yo‘nalishlaridan biriga aylandi. Bu jarayon faqat tarixiy meros yoki tabiiy resurslar hisobidan emas, balki marketing yondashuvlari, brending, xizmat sifati va vizaviy qulayliklar kabi omillar uyg‘unlashgani uchun jadallashdi. Mazkur maqolada turizmning o‘sish omillari, marketingning amaliy mexanizmlari hamda kelgusi ustuvor yo‘nalishlar tahlil qilinadi.