AN’ANAVIY VA ONLAYN TAYYORLOV KURSLARIDA O‘SMIR YOSHLARNING INGLIZ TILINI O‘RGANISH SAMARADORLIGI TAHLILI - Rohataliyeva Mohira (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada an’anaviy va onlayn tayyorlov kurslarida o‘smir yoshlarning ingliz tilini o‘rganish samaradorligi nazariy-analitik yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot empirik tajribaga emas, balki mavjud ilmiy adabiyotlar, rasmiy hisobotlar va statistik ma’lumotlarning tizimli va qiyosiy tahliliga asoslanadi. Tahlil jarayonida ingliz tilini o‘qitishda an’anaviy va onlayn ta’lim shakllarining asosiy xususiyatlari, afzalliklari va cheklovlari aniqlanadi. Olingan natijalar ingliz tilini o‘rganish samaradorligi bevosita ta’lim shakliga emas, balki metodik yondashuvlar, o‘quv resurslarining sifati va ta’lim jarayonining tashkiliy omillariga ko‘proq bog‘liqligini ko‘rsatadi. Shuningdek, tadqiqot natijalari an’anaviy va onlayn tayyorlov kurslarini qarama-qarshi qo‘yishdan ko‘ra, ularni o‘zaro uyg‘unlashtirish orqali ta’lim samaradorligini oshirish mumkinligini asoslaydi. Mazkur tadqiqot ingliz tilini o‘qitish amaliyotini takomillashtirish hamda kelgusida empirik izlanishlar olib borish uchun nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.