SUD GISTOLOGIYA BO’LIM FAOLIYATIDA SUDAN BO’YOQLARINING AHAMIYATI - Yusupva A.Dj. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sud-gistologiya bo‘limi faoliyatida Sudan bo‘yoqlarining (Sudan I, Sudan II, Sudan III, Sudan IV va Sudan Black B) qo‘llanilishi hamda ularning diagnostik ahamiyati tahlil qilinadi. Ushbu bo‘yoqlar yog‘ va lipidlarni aniqlashda keng qo‘llanilib, to‘qimalarda yog‘ distrofiyasi, yog‘ emboliyasi, nekrotik o‘zgarishlar va boshqa patologik jarayonlarni aniqlashda muhim o‘rin tutadi. Sud-tibbiy amaliyotda to‘qima namunalari mikroskopik tekshiruvida Sudan bo‘yoqlari yordamida yog‘li birikmalarni differensial aniqlash o‘lim sabablarini aniqlash, jarohat mexanizmini baholash va patologik o‘zgarishlarni tasdiqlashda katta ahamiyatga ega. Maqolada bo‘yoqlarning kimyoviy xususiyatlari, qo‘llash metodikasi va sud-ekspertiza jarayonidagi ilmiy-amaliy ahamiyati yoritiladi.