O‘QUVCHI YOSHLARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISH - Uralova Laylo Baxаdirovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchi yoshlarni kasb-hunarga yo‘naltirishning pedagogik va psixologik asoslari, kasb tanlash jarayoniga ta’sir etuvchi omillar hamda ta’lim muassasalarida kasbga yo‘naltirish ishlarini tashkil etish masalalari yoritilgan. O‘quvchilarning qiziqishi, qobiliyati va jamiyat ehtiyojlarini hisobga olgan holda to‘g‘ri kasb tanlashiga yordam berish muhimligi ta’kidlangan.