MUSIQIY FOLKLOR VA UNING KO’PQIRRALIGI - Davronov Dilshodjon Doniyor o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:O‘zbek xalqining jahon xalqlari orasida tutgan o‘rni, insoniyat tamaddunlariga qo‘shgan munosib hissasi, avvalo, xalq og‘zaki ijodi namunalari misolida yaqqol ko‘rinadi. O‘zbek forklorini yozib olish, nashr qilish, tadqiq etish ishlari o‘tgan asr avvallaridan boshlangan bo‘lsa-da, xalq og‘zaki ijodini chinakam, har tomonlama o‘rganish, mukammal nashrlarini amalga oshirish, ularning tariximiz va bugungi kunimizdagi ahamiyatini ko‘rsatishda ,bular barchasi mustaqillik sharofatidir. Ushbu xayrli ishlarning bosh sababchisi mustaqilligimiz bo‘ldi.