SOVET DAVRIDA SAMARQANDDA TIBBIY TA’LIM VA SOG‘LIQNI SAQLASH TIZIMINING RIVOJI - Abulqosimova Dildora Asrorovna; Tuxtayeva Gulsanam; Mirzajonova Shahrinoz; Bekbutayeva Lobar (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada Sovet davrida Samarqand shahrida tibbiy ta’lim va sog‘liqni saqlash tizimining rivoji tahlil qilinadi. Maqolada tibbiy muassasalar faoliyati, malakali kadrlarni tayyorlash, profilaktik tadbirlar va shahar aholisining salomatligini ta’minlash jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, Sovet siyosati va shahar sog‘liqni saqlash tizimi o‘rtasidagi bog‘liqlik, tibbiy ta’lim va ilmiy tadqiqotlarning rivojlanishidagi ahamiyati yoritiladi.