BIRLAMCHI TIBBIY-SANITARIYA YORDAMI MUASSASALARIDA IMMUNOPROFILAKTIKA ISHLARINI TASHKIL ETISHDA EPIDEMIOLOG YORDAMCHISINING KOMPLEKS FAOLIYATI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR TAHLILI - Xaitmuratova Nargiza Muxitdinnovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy-amaliy maqolada aholi o‘rtasida boshqariladigan yuqumli kasalliklarning oldini olishda immunoprofilaktika tadbirlarining samaradorligi va epidemiologik barqarorlikni ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda epidemiolog yordamchisining vaksinalar logistikasi, "sovuqlik zanjiri" (cold chain) monitoringi hamda emlash qamrovini statistik tahlil qilishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, aholining vaksinalarga nisbatan ishonchini oshirish va emlashdan bosh tortish holatlarining oldini olish strategiyalari ko‘rib chiqilgan.