TAʼLIM JARAYONI PEDAGOGIK JARAYONNING AJRALMAS QISMI - Mirkomilov Baxtiyor; Oʻralova Nargiza (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotasiya: Pedagogika kasbining paydo bo’lishiga e’tibor qaratilsa, shu narsa ko’rinadiki, dastlab uning doirasida differentsiallashuv va integratsiyalashuv jarayoni chegaralangan bo’lsa, keyinchalik ochiqchasiga ta’lim va tarbiya qarama-qarshi qo’yila boshladi: o’qituvchi o’qitadi, tarbiyachi esa tarbiyalaydi. Ushbu maqola pedagog hamda uning masʼuliyati, taʼlimdan ajralmas bir boʻlagi ekanligi tushuntirib beriladi.