KICHIK BIZNES SUBYEKTLARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYANING AHAMIYATI - N.A.Mamadaliyeva; A.Yegembergenova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kichik biznes subyektlarida raqamli texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati va ularning iqtisodiy samaradorligi Konimex tumani misolida tahlil qilingan. Tadqiqot davomida 2022–2025 yillar oralig‘ida hududda kichik biznes subyektlarining rivojlanish ko‘rsatkichlari, savdo va xizmat ko‘rsatish sohalarida raqamli texnologiyalarni qo‘llash darajasi hamda ularning iqtisodiy natijalarga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada elektron savdo platformalari, onlayn to‘lov tizimlari, internet marketing va elektron hujjat aylanishi kabi zamonaviy raqamli texnologiyalarning kichik biznes faoliyatidagi o‘rni tahlil qilingan. O‘tkazilgan tahlillar natijasida raqamli texnologiyalarni qo‘llash kichik biznes subyektlarining ishlab chiqarish samaradorligini oshirishi, savdo hajmini ko‘paytirishi hamda xizmat ko‘rsatish sifatini yaxshilashga xizmat qilishi aniqlangan.