CHILLA DAVRI FIZIOLOGIYASIDA HAMSHIRALIK PARVARISHI - Tadjibayeva Dilfuza Maxmudjanovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tug‘ruqdan keyingi davr – chilla davrining fiziologik xususiyatlari hamda ushbu davrda hamshiralik parvarishining ahamiyati tahlil qilinadi. Chilla davri ayol organizmida katta fiziologik o‘zgarishlar bilan kechadigan muhim bosqich hisoblanadi. Bu davrda ayol organizmi homiladorlikdan oldingi holatga qayta tiklanadi. Mazkur jarayonda hamshiralik parvarishi ayol salomatligini saqlash, asoratlarning oldini olish va ona hamda chaqaloq salomatligini mustahkamlashda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada chilla davridagi fiziologik o‘zgarishlar, gigiyenik parvarish, ovqatlanish, psixologik yordam va profilaktik tadbirlar o‘rganilib, hamshiralik faoliyatining asosiy yo‘nalishlari yoritib berilgan.