ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RLARIDA BOLALAR DUNYOSINING BADIIY TASVIRI - Erkinboyeva Aziza Ruslonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada Aleksandr Faynberg she’riyatida bolalar dunyosining badiiy tasviri, bolalarga xos samimiylik, beg‘uborlik va hayotga bo‘lgan qiziqishning poetik ifodasi tahlil qilinadi. Shoir she’rlarida bolalar obrazlari orqali insoniylik, mehr-oqibat va poklik kabi ma’naviy qadriyatlar yoritiladi. Faynberg bolalar dunyosini tasvirlash orqali inson qalbining eng beg‘ubor jihatlarini ochib beradi.