ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RLARIDA ONA MEHRI VA INSONIY QADRIYATLAR - Erkinboyeva Aziza Ruslonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada Aleksandr Faynberg she’riyatida ona mehri va insoniy qadriyatlarning badiiy ifodasi tahlil qilinadi. Shoir lirikasida ona obrazi mehr-oqibat, fidoyilik va insoniylik timsoli sifatida tasvirlanadi. Faynberg she’rlarida ona mehri orqali inson qalbining nozik kechinmalari, hayotiy tajribalar va ma’naviy qadriyatlar badiiy talqin etiladi. Maqolada shoir she’rlarida ona obrazi va uning orqali ifodalangan insonparvarlik g‘oyalari tahlil qilinadi.