MARKAZIY OSIYO MINTAQASIDAGI EKOLOGIK MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI - Atajanova Muyassar Atajanovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya : Ekologiya (qadimgi yunoncha: οἶκος — “uy”, “turar joy”) - organizmdan har xil darajada yuqori turadigan sistemalar; populyatsiyalar, biotsenozlar, biogeotsenozlar (ekosistemalar) va biosferaning tuzilishi, ularda kechadigan jarayonlarni oʻrganadigan biologiya fanlari majmui. Ekologiyani organizmlar va ular bilan atrof muhit oʻrtasidagi oʻzaro munosabatlarni oʻrganadigan fan sifatida ham talqin qilinadi.Ushbu maqolada Markaziy Osiyo hududidagi ekologikvaziyatlarhaqida tushuntiriladi.