BOLALARDA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Ochilova Nazira Umarovna; Komolova Iroda Xamiddullayevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik madaniyatni shakllantirishning pedagogik asoslari, ekologik tarbiyaning mazmuni hamda uni tashkil etishning samarali usullari yoritilgan. Bugungi kunda ekologik muammolarning ortib borishi jamiyat oldiga yangi vazifalarni qo‘ymoqda. Shu sababli yosh avlodda tabiatga nisbatan ongli munosabatni shakllantirish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ekologik madaniyatni rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan.