ВЛИЯНИЕ ЦИФРОВОЙ СРЕДЫ НА ЭВОЛЮЦИЮ РУССКОГО ЯЗЫКА: ФОРМИРОВАНИЕ ИНТЕРНЕТ-СЛЕНГА - Каюпова Альфия Альбертовна (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada raqamli muhitning zamonaviy rus tilining evolyutsiyasiga ta’siri internet-slang shakllanishi misolida tahlil qilinadi. Internet-kommunikatsiya sharoitida yangi so‘zlar, qisqartmalar, ingliz tilidan kirib kelgan birliklar va memetik ifodalar paydo bo‘lish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, internet-slangning funksiyalari, uning yoshlar nutqiga va kundalik muloqotga ta’siri yoritiladi. Tadqiqot natijasida internet-slang raqamli davrning muhim lingvistik hodisasi ekanligi va rus tilining rivojlanish yo‘nalishlarini aks ettirishi aniqlanadi.