IJTIMOIY TARMOQLARNING YOSHLAR PSIXIKASIGA TA’SIRI - Sunatova Sarvinoz Eldor qizi; Odiljonova Xolbuvi Zokirjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning zamonaviy yoshlar psixologiyasiga ko‘rsatayotgan ijobiy va salbiy ta’sirlari tahlil qilinadi. Axborotlashgan jamiyat sharoitida yoshlarning ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish darajasi ortib borayotgani, bu jarayon ularning emotsional holati, o‘zini baholashi, kommunikativ ko‘nikmalari hamda shaxsiy rivojlanishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatayotgani ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, virtual muhitning psixologik xavflari — internetga qaramlik, kiberbulling, ijtimoiy taqqoslash sindromi va yolg‘izlik hissining kuchayishi masalalari ko‘rib chiqiladi. Muammoning oldini olish bo‘yicha psixologik tavsiyalar ham beriladi.