ZAMONAVIY BIZNES MUHITIDA STARTAPLARNING RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISH - Djumabayeva Nodira Yuldashevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada startap loyihalarining mohiyati, ularning iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni hamda innovatsion g‘oyalarni amaliyotga tatbiq etishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, startaplarni yaratish bosqichlari, ularni moliyalashtirish manbalari va muvaffaqiyatli rivojlantirish omillari ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy biznes muhitida startaplarning raqobatbardoshlikni oshirish, yangi ish o‘rinlarini yaratish hamda texnologik taraqqiyotni jadallashtirishdagi roli yoritilgan.