KAFILLIK SHARTNOMASI: NAZARIYA VA AMALIYOTDAGI MUAMMOLAR - Saidmurodov Muhammad Orzimurod oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kafillik shartnomasining huquqiy mohiyati, uning fuqarolik-huquqiy munosabatlar tizimidagi o‘rni hamda nazariya va amaliyotda uchraydigan muammolar tahlil qilinadi. Kafillik shartnomasi majburiyatlarning bajarilishini ta’minlash usullaridan biri sifatida iqtisodiy va huquqiy munosabatlarda muhim ahamiyatga ega. Maqolada kafillik shartnomasining mazmuni, taraflarning huquq va majburiyatlari, shartnoma tuzish jarayonidagi muammolar hamda sud amaliyotida yuzaga kelayotgan bahsli holatlar yoritiladi. Shuningdek, amaliyotda uchraydigan kamchiliklar asosida ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy taklif va tavsiyalar beriladi.