BIRINCHI JAHON URUSHI YILLARIDA HARBIY ASIRLARNING TURKISTON O‘LKASIGA JOYLASHTIRILISHI VA ULARNING AHVOLI - Oralov Dostonbek Rustam o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Birinchi jahon urushi davrida harbiy asirlarning Turkiston hududiga olib kelinishi, ularning joylashtirilishi hamda ularga nisbatan olib borilgan siyosat va munosabatlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda Rossiya imperiyasi tomonidan Turkiston o‘lkasiga keltirilgan harbiy asirlarning mehnat faoliyati, yashash sharoitlari hamda mahalliy aholi bilan bo‘lgan aloqalari yoritib berilgan. Shuningdek, asirlarning ijtimoiy-iqtisodiy hayotga ta’siri va ularning mintaqadagi faoliyati tarixiy manbalar asosida tahlil etilgan.