TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING ZAMONAVIY METODLARI VA AMALIYOTDA QO’LLASH YO’LLARI - Xasanova Maxmuda Tixtayevna; Qo’shbaqova Dilbahor Ermammatovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim texnologiyalarining mohiyati, ularning turlari hamda o‘quv jarayonidagi o‘rni keng yoritilgan. Shuningdek, innovatsion pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar va raqamli vositalardan foydalanishning samarali usullari tahlil qilingan. Muallif ta’lim jarayonida o‘quvchilarning faolligini oshirish, mustaqil fikrlashini rivojlantirish hamda bilimlarni amaliyot bilan uyg‘unlashtirish yo‘llariga alohida e’tibor qaratadi. Maqolada zamonaviy metodlarni amaliyotga joriy etishning afzalliklari va muammolar ko‘rsatilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Mazkur ish pedagoglar, tadqiqotchilar va ta’lim sohasi mutaxassislari uchun foydali hisoblanadi.