TESKARI SIMMETIRIK YUKLANGAN QALINLIGI RADIAL RAVISHDA O’ZGARUVCHI PLASTINKANI CHEKLI AYIRMALAR USULI YORDAMIDA HISOBLASH - Nishonov O‘tkir Anjiboyevich; Ergasheva Gavharoy Bahtiyorjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ishda radius bo‘yicha qalinligi o‘zgaruvchi doiraviy plastinkaning teskari simmetrik yuklanish ostidagi egilish holati chekli ayirmalar usuli yordamida tahlil qilindi. Masala differensial tenglama ko‘rinishida ifodalanib, analitik yechim olish murakkab bo‘lganligi sababli sonli usul — chekli ayirmalar usuli qo‘llanildi. Natijada differensial tenglama diskret ko‘rinishga keltirilib, chegaraviy shartlar asosida yechimlar aniqlandi.