TOSHKENT VILOYATI TUMANLARIDA TO‘LIQ GELMINTOLOGIK YORIB KO‘RISH USULI BILAN TEKSHIRILGAN QO‘YLARDA ANIQLANGAN OSHQAZON-ICHAK GELMINTLARI - Dilafruz Yaxshiyeva (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Toshkent viloyatda qo‘ylarning alohida organlarini to‘liq gelmintologik yorib ko‘rish usuli bilan 345 bosh qo‘ylarning o‘t yo‘llari va jigari, shirdon, katta qorin, to‘r qorin va ingichka va yo‘g‘on bo‘limi ichaklari tekshirilganda 17 bosh qo‘ydan (4,9%) marshallagia, 36 bosh qo‘ydan (10,4) nematodirus, 7 bosh qo‘ydan (2,0%) gemonxus, 4 bosh qo‘ydan (1,1%) ostertagia, 6 bosh qo‘ydan (1,7%) trixostronglyus, 5 bosh qo‘ydan (1,4%) ezofagostom va 6 bosh qo‘ydan (1,7%) trixotsefalyus avlodlariga mansub nematoda sinfiga mansub oshqazon-ichak gelmintlari aniqlandi. Ushbu maqolada Toshkent viloyati tumanlarida to‘liq gelmintologik yorib ko‘rish usuli bilan tekshirilgan qo‘ylarda aniqlangan oshqazon-ichak gelmintlari to‘g‘risida ma’lumot keltirilgan.