СРАВНИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ СКАЗОК: ГАРМОНИЯ НАЦИОНАЛЬНЫХ И УНИВЕРСАЛЬНЫХ ЦЕННОСТЕЙ - Гулбону Курганова; Холмуродова Нигора (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada turli xalqlar ertaklarining syujet qurilishi, qahramonlar tizimi va g‘oyaviy yo‘nalishlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada o‘zbek xalq ertaklari jahon adabiyoti namunalari bilan solishtirilib, ulardagi mushtaraklik va milliy o‘ziga xosliklar yoritilgan. Ertaklarning shaxs shakllanishidagi pedagogik ahamiyati ochib berilgan