ABDULLA QODIRIYNING “JINLAR BAZMI” ASARI - IJTIMOIY ADOLATSIZLIKNING BADIIY IFODASI - Mirqodirov Mirolim Mirakmalova; Dilnoza Ahliddinova Xushnozaxon (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning "Jinlar bazmi" asari tahlil qilinib, uning fojiali bashorat sifatidagi xususiyatlari o‘rganiladi. Asarda tasvirlangan ijtimoiy, siyosiy va ma’naviy inqirozning yozuvchining o‘z taqdiri bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Asar hajviy janrda yozilgan bo‘lib, unda jamiyatdagi adolatsizlik, mutlaq hokimiyat va erkin fikrning yo‘qolishi keskin tanqid qilinadi. Qodiriy bu asari orqali o‘z davrining murakkab ijtimoiy muhitini yoritib beradi va kelajak uchun ogohlantiruvchi xulosa chiqaradi. Maqolada asarning adabiy tahlili, undagi ramziy ma’nolar va yozuvchining qatag‘on davridagi taqdiri bilan bog‘liqligi o‘rganiladi. Shuningdek, "Jinlar bazmi"ning bugungi kun o‘quvchisi uchun ahamiyati ham muhokama qilinadi.