ATROF-MUHITNI MUHOFAZA QILISHDA INNOVATSION EKOLOGIK TEXNOLOGIYALAR VA ULARNING QO‘LLANILISHI - Raxmatullayeva Nigora Turgunovna; Usmonova Aziza Barat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Atrof-muhitni muhofaza qilishda innovatsion ekologik texnologiyalar zamonaviy jamiyat uchun katta ahamiyat kasb etadi. Dunyoda sanoat rivojlanishi, urbanizatsiya jarayoni va aholi sonining o‘sib borishi natijasida tabiiy muhitga bosim kuchaymoqda. Shuning uchun atrof-muhitni asrash va resurslardan oqilona foydalanish uchun ilg‘or, samarali va barqaror texnologiyalar ishlab chiqish va qo‘llash zarur. Innovatsion ekologik texnologiyalar – bu tabiatni muhofaza qilish, chiqindilarni kamaytirish, havoni, suvni va tuproqni tozalash, shuningdek, energiya manbalarini zamonaviy usullarda boshqarish va tejashga qaratilgan ilg‘or ilmiy va texnik yechimlar majmuasidir. Ushbu tezisda atrof-muhitni muhofaza qilishda innovatsion ekologik texnologiyalar va ularning qo‘llanilishi haqida ma’lumotlar berilgan.