KO‘CHAT QALINLIGI VA MA’DAN O‘G‘ITLAR ME’YORLARINI TUPROQNING MIKROBIOLOGIK XOSSALARIGA TA’SIRI - Xoliqova Dildora Boxodir qizi; Xalikov Bahodir Meylikovich; Negmatova Surayyo Teshaevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Toshkent viloyatining tipik bo‘z tuproqlari sharoitida tuproqlarning mikrobiologik xossalarini ya’ni, tuproqdagi asosiy fiziologik guruh mikroorganizmlar miqdorini oshirishda noan’anaviy dukkakli ekin-krotalariya (crotalaria juncea L.) ni maqbul ko‘chat qalinligi hamda ma’dan o‘g‘itlar qo‘llash me’yorlarini ta’siri bayon qilingan.