INGLIZ TILIDAGI JARGON VA ARGONLARNING LINGVISTIK TAHLILI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ingliz tilidagi jargon va argonlarning lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Jargon va argon tilning norma hisoblanmaydigan qatlamlari sifatida ijtimoiy guruhlarning nutqiy amaliyotida muhim o‘rin tutadi. Ularning paydo bo‘lishi, shakllanishi va rivojlanishi tilning ichki qonuniyatlari hamda tashqi ijtimoiy omillar bilan uzviy bog‘liq. Maqolada jargon va argonning semantik, pragmatik va uslubiy jihatlari yoritilib, ularning zamonaviy ingliz tilidagi qo‘llanish holatlari misollar orqali ko‘rsatiladi. Shuningdek, ushbu til qatlamlarining tarjimadagi muammolari va ularning global kommunikatsiyadagi roli haqida xulosalar keltiriladi.