BANK SEKTORINING DOLZARB MUAMMOLARINI HAL ETISHNING O‘ZIGA XOS YO‘LLARI - Jo‘rayev Umidjon Shuxratjon o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola O‘zbekiston tijorat banklarining hozirgi muammolarini aniqlash va ularni samarali hal etish bo‘yicha o‘ziga xos yo‘llarni taklif etadi. Real statistik ma’lumotlar, xalqaro baholash agentliklari xulosalari, milliy regulator hisobotlari asosida muammolar – aktiv sifatining yomonligi, kredit portfelining yuqori riskliligi, dollarizatsiya, mijozga xizmat ko‘rsatish va raqamli infratuzilma kamchiliklari kabi jihatlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, banklar faoliyatini yaxshilash uchun normativ-huquqiy islohot, risk boshqaruvi, kredit siyosatining optimallashtirilishi, texnologik rivojlanish va xorijiy tajribalarni joriy etish kabi takliflar beriladi.