QISQA MASOFAGA YUGURUVCHILARNI FIZIOLOGIK VA ANOTOMIK XUSUSIYATLARINING TAHLILI - Rajabboyev Kamoliddin Jaloliddin o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada biz bilamizki, yengil atletikaning qisqa masofalarga yugurish turi butun dunyoda ommalashgan sport turlaridan hisoblanadi. Sport natijalari kundan kunga o‘sib borishi qisqa masofalarga yuguruvchi o‘smirlarni yillik tayyogarlik mashg‘ulotlarini samarali taqsimlash uslubiyatini takomillashtirishni taqozo etmoqda bu esa tаlаbаlаrning mustаqil atletikani yanada rivojlantirish imkоnini berаdi.