TA’LIM JARAYONIDA O‘QITISHNING INNOVATSION USULLARI - Xolmo‘minova Shahnoza Gulyam qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Bugungi kunda ta’lim tizimida o‘qitishning innovatsion usullari alohida o‘rin tutadi. Innovatsion usullar – o‘qituvchi faoliyatidagi yangi, zamonaviy usullar bo‘lib, ular o‘quvchilarning bilim, kommunikativ va shaxsiy faoliyatini rivojlantirishning samarali vositasidir. Innovatsion usullarning paydo bo‘lishi uzluksiz rivojlanish va o‘zgarishlar holatida bo‘lgan zamonaviy jamiyatning talablari bilan bog‘liq. Binobarin, bunday jamiyatdagi ta’lim tizimi ham ana shu talablarga javob beradigan tarzda o‘zgarishi va takomillashishi kerak.