NAFAS A’ZOLARI TIZIMI GISTOLOGIYASI - Qarshiyev Umidjon Murodulla oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada nafas a’zolari tizimining gistologik tuzilishi, uning asosiy bo‘limlari va funksional xususiyatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Nafas yo‘llari epiteliyining morfologik tuzilishi, bronx va bronxiolalar devorining gistologik qatlamlari hamda o‘pka alveolalarining mikroskopik tuzilishi batafsil yoritiladi. Shuningdek, gaz almashinuvi jarayonida ishtirok etuvchi havo-qon to‘sig‘ining ahamiyati va nafas tizimining himoya mexanizmlari haqida ma’lumot beriladi. Maqolada yoshga bog‘liq o‘zgarishlar hamda ayrim patologik holatlarda yuzaga keladigan gistologik o‘zgarishlar ham ko‘rib chiqilgan.