MEVA VA URUG’ZARARKUNANDALARI, HAMDA ULARGA QARSHI KURASHISH CHORALARINING ALGORITMLARI - Xoliqova Manzura Qoyirovna; Qobilova Sarvinoz Shokir qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada meva va urug’ zararkunandalarining turlari hamda ularga qarshi kurashishning algoritmlari tahlil qilingan. Zararkunandalar ko‘payishini prognoz qilishda matematik modellar va dasturiy yechimlardan foydalanish choralari keltirilgan. Biologik va kimyoviy usullarning samaradorligi matematik formulalar yordamida isbotlangan. Maqola qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini himoya qilishda raqamli texnologiyalarni qo‘llashga qaratilgan bo‘lib, hosildorlikni oshirish imkonini beradi.