O’ZBEK VA INGLIZ TILIDAGI FRAZEOLOGIZMLARNI TAQQOSLASH - Elmamatova Zebo Azizbek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot o‘zbek va ingliz tillarida qo‘llaniladigan frazeologik birliklarni qiyosiy jihatdan o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda frazeologizmlarning ma’no, tuzilish va uslubiy xususiyatlari tahlil qilinib, ikki til o‘rtasidagi o‘xshashlik va tafovutlar ochib beriladi. Shuningdek, ularning milliy-madaniy asoslari hamda tarjima jarayonida yuzaga keladigan ayrim murakkabliklar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari frazeologik birliklar orqali tillar va madaniyatlar o‘rtasidagi bog‘liqlikni chuqurroq anglash imkonini beradi.