INTEGRATIV YONDASHUV ASOSIDA BO‘LAJAK PEDAGOG KADRLARNING KASBIY TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISHNING METODIK, NAZARIY VA AMALIY JIHATLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Xudoyberdiyeva Farangis Faxriddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada integrativ yondashuv asosida bo‘lajak pedagog kadrlarning kasbiy tayyorgarligini rivojlantirishning nazariy, metodik va amaliy jihatlari yoritilgan. Ta’lim jarayonida fanlararo integratsiyani ta’minlash, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash hamda amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish orqali bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, pedagog kadrlarni tayyorlashda innovatsion metodlar, interaktiv usullar va raqamli ta’lim vositalaridan foydalanishning ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, integrativ yondashuv pedagoglarning mustaqil fikrlashi, kasbiy moslashuvchanligi hamda amaliy faoliyatga tayyorgarligini oshirishda muhim omil hisoblanadi.