PERINATAL VA CHAQALOQLIK DAVRIDA PSIXOFIZIOLOGIK RIVOJLANISHGA XOS XUSUSIYATLAR - Egamberdiyev Farhod Tuxtayevich; Abdivaitova Aziza Alisher qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada perinatal va chaqaloqlik davrida inson rivojlanishining psixofiziologik xususiyatlari keng tahlil qilinadi. Homilaning ona qornidagi rivojlanishi, tug‘ilish jarayoni va chaqaloqlik davrida yuz beradigan reflektor, sensor, emotsional hamda motor rivojlanish jarayonlari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, biologik, ijtimoiy va psixologik omillarning bola rivojlanishiga ta’siri chuqur tahlil etilgan.