PERINATAL VA CHAQALOQLIK DAVRIDA PSIXOFIZIOLOGIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Egamberdiyev Farxod Tuxtayevich; Esonova Shahnoza Choʻyanovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada perinatal va chaqaloqlik davrida psixofiziologik rivojlanishning o‘ziga xos jihatlari keng yoritilgan. Bola rivojlanishining dastlabki bosqichlarida nerv tizimi shakllanishi, reflekslar faoliyati, sezgi organlarining rivojlanishi hamda tashqi muhit ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, amaliy psixologiya yondashuvlari asosida bola rivojlanishida psixologik xizmatning ahamiyati ochib berilgan.